Miro el cel, ennuvolat i espès, i sé que centenars, milers de persones fan el mateix. Són els llibretes, els editors, els autors que el dia de Sant Jordi tindran, tindrem, feina. A Barcelona aquesta setmana fa uns dies pèssims, l'anticlímax perfecte per a la diada del llibre. Tant se val. Encara falten dies, pocs, però suficient perquè la meteorologia mostri una certa justícia poètica i ens deixi celebrar el dia 23 d'abril en pau.
En literatura infantil de batalla, la majoria, el dia de Sant Jordi no és tan transcendental com per als llibres adreçats a adults. Geronimo Stilton fa temps que va fagocitar la presència d'autors locals, que abans va fotre's sencera d'una queixalada Harry Potter i abans d'altres fenòmens similars. Per sort també hi ha gent d'aquí que arrossega molt públic però segueixo pensant que Sant Jordi està més enfocat al públic adult. Per a l'infantil existeix la iniciativa Món Llibre, que tampoc m'acaba de fer el pes, perquè Sant Jordi és el dia de COMPRAR llibres. I la resta de l'any és per llegir-los. I al Món Llibre de llibreries ben poques. És com si per tractar-se de públic menor d'edat hi hagués un cert pudor en admetre que els llibres cal comprar-los, igual que el pa i la sal. I d'altra banda la literatura juvenil continua quedant coixa.
De totes maneres les editorials infantils també concentren llançaments pel mes de març pensant en el dia 23 d'abril i jo, aquest any, tinc dues novetats. Un conte infantil i el cinquè llibre de la col·lecció juvenil «Una noia N.O.R.M.A.L.». Tots dos llibres tenen la gran sort de tenir dues il·lustradores fantàstiques: l'Àfrica Fanlo i la Juliet Pomés.
Cara de gos, explica la història d'un nen que té un dia horrible i de la seva àvia que el ve a buscar a l'escola i que en veure la seva cara de gos el convida a actuar com un gos autèntic.
Comença així: «Hi ha dies en que tot et surt malament. La mare em perd un dels guants de porter. El pare em fa posar el jersei de llana que fa que m'assembli a una ovella peluda.”
Editorial Cruïlla. Il·lustracions d'Àfrica Fanlo. Sèrie blanca de la col·lecció «El vaixell de vapor». A partir de 5 anys.
Una noia N.O.R.M.A.L. Fa de pintora, és la cinquena novel·la amb la Ru com a protagonista. Aquesta vegada l'ofici que tria per guanyar uns quants euros és el de pintora de parets. Comença pintant casa seva i acaba pintant un parell de botigues de xinesos al barri. Les seves amigues s'intercanvien papers i la Sheila decideix fer de bona nena i la Nàdia desmadrar-se. Conclusió: els seus pares pensen que s'han torrat. A més, el pare de la Ru té crisis. En fa 50 i ho porta fatal i la Ru i els seus germans intenten localitzar un amic de juventut del pare per animar-lo.
Al llibre podreu llegir coses com aquestes:
“-La meva mare m'ha comprat un lot de calcetes d'aquelles amb el nom de cada dia. No sé on coi les ha trobat de la meva talla, però les ha trobat.
A la cuina es fa el silenci. Fins que la Xeila i la Ru exploten i es recargolen de riure.
-Va, prou,... prou... -La Nàdia voldria que les amigues aturessin les riallades.- Prou, he dit. Prou. PROOOOOU!!!”
Una noia N.O.R.M.A.L. Fa de de pintora. Il·lustracions de Juliet Pomés. Editorial Cruïlla. A partir de 11 anys.
I si voleu que us els signi el dia de Sant Jordi. Hi seré en companyia de la Juliet Pomés!:
Hora: a les 19 hores
Lloc: Rambla Catalunya amb Consell de Cent. Llibreria Al·lots Petit Príncep
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada