05 d’abril 2013

Una mà de contes (2): 5 contes d'escriptors


Aquí teniu els cinc guions-contes sobre escriptors que vaig escriure pel programa Una mà de contes i que es poden veure en emissió. De totes maneres, no deixeu de visitar la pàgina web del programa, tant vosaltres, com els vostres fills (petits i no tant petits). Us la torno a enllaçar aquíHi podreu consultar i veure un munt de contes fets al llarg d'onze anys d'emissió, i podreu/podran jugar amb els tallers per fer contes propis. També, per tots aquells que hi tingueu més interès, hi trobareu una secció de recomanació de llibres amb petites peces de vídeo o, senzillament, textos engrescadors. I seccions en les que s'explica com i perquè s'han fet alguns contes. Un pou magnífic per pouar imaginació.


Hi havia una vegada... Joan Amades

El folkorista Joan Amades recorre Catalunya dalt d'un ruc a la recerca d'una misteriosa frase que xiuxiueja... hi havia una vegada. 



El somni de Lola Anglada

La guerra s'ha acabat i l'escriptora Lola Anglada ha perdut el desig d'escriure i dibuixar. Fins que un dia té un somni: els seus personatges la vénen a cercar per anar a fer un volt per Barcelona. 

 

Les golfes de Can Mauri i Pere Calders

A la masia dels seus avis el petit Pere Calders dibuixa i escolta històries a la vora del foc. A les golfes del mas topa amb una òliba xerraire que el repta a inventar contes per salvar la vida d'un petit ratolí. En les narracions que inventa s'apunten les futures històries que escriurà de gran. 

 

Gianni Rodari i els contes fantàstics

Gianni Rodari, de jove, va fer de mestre a un poblet de les muntanyes d'Itàlia. Era la segona Guerra Mundial i un dels seus alumnes, ja gran, recorda quina mena de mestre era, i com la fantasia i els joc d'inventar històries van omplir les seves classes. 

 

Franz Kafka i els contes a la carta

En Gregori rep una carta de la seva mare des de Berlin. Mentre hi sigui de viatge li enviarà cartes en les que li explicarà la història d'un escriptor, Franz Kafka, que va fer de carter de nines.