25 de febrer 2007

LOST


Estic enganxada a Lost (Perdidos). Gràcies a aquesta sèrie he après com descarregar-me arxius d'internet, incapaç d'esperar a que tornin a emetre-la a alguna cadena espanyola. M'he vist set capítols i per fer-me passar el mono i intentar treure profit del tema he fet l'escaleta del primer capítol. L'enganxo aquí sota per a qui li pugui interessar. Un altre dia explico perquè em sembla una de les millors sèries que s'han fet darrerament. Mentres, vaig a mirar de baixar-me els dos propers capítols.

Bona nit.


ESCALETA “LOST” CAPÍTOL 1 TEMPORADA 1
DIA 1
SEQ. 1. SELVA – (JACK)
Un ull. És l’ull de Jack. Jack estirat al terra. Està ferit. Està espantat. Està en plena selva. Mira arreu. Sent un soroll. És un gos. Jack s’aixeca. Les ferides li fan mal. Apreta a córrer. Veiem una bamba penjada d’un tronc d’un arbre.
SEQ. 2. PLATJA – ACCIDENT (JACK, SHANON, IAN, HUGO, LOCKE, CLAIRE, CHARLIE, JIN, DONA NEGRA)
Jack arriba a la platja. Sembla solitària. Sentim crits. La càmera ens mostra l’accident d’avió. El caos. Shanon crida. Jin camina desorientat. Jack veu un home que demana ajuda. S’ha quedat atrapat sota les rodes del tren d’aterratge. Ningú fa res. Ell pren la iniciativa. Intenta treure’l. Demana ajuda. Llavors veu a Claire, embarassada, que crida i demana ajuda. Jack corre cap a ella. Claire li diu que està de set mesos. Té contraccions. Un home és xuclat per un dels motors de l’avió i hi ha una explosió. Jack protegeix Claire amb el seu cos. Jack demana a Hugo que vigili el ritme de les contraccions de Claire. Si augmenten que l’avisi. Hugo queda desconcertat però no pot dir res perquè Jack ja ha marxat. Jack va fins a Ian que intenta reanimar una dona negra amb un massatge cardíac. Jack li diu que no ho està fent bé. Ian diu que és socorrista. Petita discussió. Ian corre per buscar un bolígraf i poder fer-li una traqueotomia. La dona llavors reviu. Jack s’adona que un tros de l’avió està a punt de caure sobre Claire i Hugo. Jack corre i els salva. Hi ha una altra explosió, aquest cop més grossa. Una tros d’avió és a punt de caure sobre Charlie que deambula desorientat. Jack mira les restes de l’avió.
CRÈDITS SOBRE IMPRESSIONATS
... Jack mira a l’interior de l’avió. Ian li porta cinc o sis bolis. No sabia quin serviria. Jack li diu que tots valen. Jack mira el contingut d’una maleta. Treu fil de cosir.
SEQ. 3. PLATJA. RACÓ APARTAT (JACK, KATE)
Jack s’allunya del lloc de l’accident. Es treu la jaqueta i la camisa. Està ferit. Té talls. Apareix Kate. Es toca els canells ferits. Jack li demana ajuda: l’ha de cosir. Kate accepta. Jack li dóna alcohol per la mà de Kate. També n’agafa i se’n tira per la ferida.
SEQ. 4. PLATJA. ACCIDENT (SAWYER, CLAIRE, HUGO, LOCKE, IAN, SAYID, CHARLIE, DONA NEGRA)
S’està ponent el sol. Sawyer fuma. Claire es toca la panxa davant del mar. Hugo acumula entrepans. Locke, assegut al terra, contempla el mar i pensa. Ian intenta trucar per telèfon. Sayid fa una foguera i demana ajuda a Charlie per fer el foc més gran. La dona negre fa un petó a un anell agafat d’una cadena.
SEQ. 5. PLATJA RACÓ APARTAT (JACK, KATE)
Kate cus a Jacke. Té por de no fer-ho bé. Parlen de la por. Jack explica una història. La seva primera operació com a resident. Explica que es va equivocar. Va fer una incisió on no havia de fer-ho. Va sentir pànic. Però va decidir que la por només el dominés 5 segons. Després de contar 5 segons la por va desaparèixer. I va ser capaç de salvar la pacient. Kate diu que ella no seria tan valenta. Jack no ho creu: ella no ha apretat a córrer.
SEQ. 6. PLATJA ACCIDENT (SAYID, CHARLIE)
Ja és de nit. Sayid parla amb Charlie. Creu que ja els haurien d’haver rescatat.
SEQ. 6. PLATJA ACCIDENT (SHANON, IAN)
Shanon s’arregla les ungles del peu. Ian li porta xocolata. Shanon es nega a menjar. Ja ho farà quan els vinguin a rescatar. Està convençuda que no poden trigar.
SEQ. 7. PLATJA ACCIDENT (HUGO, CLAIRE)
Hugo parla amb Claire. Li pregunta si ha tingut més dolors de part. Claire diu que està bé. Hugo li dóna menjar i ànims.
SEQ. 8. PLATJA ACCIDENT (MICHAEL, WALT)
Michael pregunta a Walt si està ben abrigat. Walt no contesta. Només diu si
SEQ. 9. PLATJA ACCIDENT (JIN, SUN)
Jin i Sun parlen. Jin calma a Sun.
SEQ. 10. PLATJA ACCIDENT (JACK, KATE, POLICIA)
Jack inspecciona un home greument ferit. Kate pregunta si viurà. És l’home que seia al seu costat.
SEQ. 11. PLATJA ACCIDENT (TOTS)
Jack parla de l’accident. Va perdre el coneixement. Kate no. Ho va veure tot. Jack diu que falta la part frontal de l’avió i la cua. Han de trobar la cabina per trobar un transmissor i emetre una senyal de socors. Kate vol acompanyar-lo a buscar la cabina. Kate i Jack es presenten. Feeling entre ells. Sentim uns udols i uns sorolls estranys provenen de la selva. Tothom s’espanta. Walt pregunta pel gos. ES veu una llum estranya i inquietant. Els sorolls continuen. Charlie “el que faltava”.
CRÈDIT: LOST
SEQ. 12. FLASH BACK – AVIÓ (TOTS)
Una hostessa pregunta a Jack si la beguda que li ha servit estava bé. Jack coqueteja. L’ha trobat fluixa. L’hostessa li dóna dues ampolletes més de forma confidencial (les que ha fet servir per esterilitzar-se la ferida). Jack se’n guarda una a la butxaca i l’altra se la serveix. Està assegut al costat de la senyora negra. Charlie passa corrents pel passadís. L’hostessa el persegueix. Comencen les turbulencies. Jack tranquil·litza la senyora negra que li diu que el seu home que està al lavabo sempre li diu el mateix. Jack li ofereix companyia mentre el seu home no torna. L’accident s’agreuja. Es disparen les mascaretes. Pànic. Jack i la senyora se les posen.
DIA 2
SEQ. 13. PLATJA ACCIDENT (KATE, JACK)
És de dia. La gent parla dels sorolls d’ahir. Semblen micos. Es tranquil·litzen. No saben si estan a una illa o no. Jack li diu a Kate que no cal que l’acompanyi. Kate diu que sí. Jack li diu que s’ha de canviar de sabates. Kate, glups!
SEQ. 14. PLATJA ACCIDENT (KATE, MORT, LOCKE)
Kate, afectada, treu les sabates a un mort. Mira a Locke que somriu i mostra una taronja a la boca. És una imatge estranya.
SEQ. 15. PLATJA ACCIDENT (MICHAEL, WALT, HUGO, SAYID, IAN, SHANON, CHARLIE)
Michael, Walt, Hugo, Sayid, Ian, Shanon. Parlen dels sorolls, no semblen naturals. Hugo creu que han de fer alguna cosa amb els morts. Ha mirat dins de l’avió i n’hi ha morts. Jack diu que se’n va a buscar la cabina per trobar el transceptor. Sayid l’aprova. Charlie s’hi apunta.
SEQ. 16. SELVA (CHARLIE, KATE, JACK)
Charlie, Kate i Jack caminen. A Kate li sona Charlie. Charlie li aclareix que és normal. Li canta una cançó famosa. Li diu que és membre d’un grup de música conegut. És el baix. Bromegen. Jack els fa tornar a la realitat. Han d’avançar. Un gos els espia.
SEQ. 17. PLATJA ACCIDENT (LOCKE)
Locke contempla la platja.
SEQ. 18. SELVA (CHARLIE, KATE, JACK)
Jack, Kate i Michael avancen. Plou. Michael pregunta si és normal aquest temps.
SEQ. 18. PLATJA ACCIDENT (LOCK, ALTRES)
Plou. La gent es refugia. Locke gaudeix de la pluja. Sembla l’únic en disfrutar-la. Els sorolls tornen. Por.
SEQ. 19. SELVA. CABINA. (CHARLIE, KATE, JACK)
Arriben a la cabina. Inquietud. Desastre. Absència de vida. Jack els diu que han d’entrar.
FOS A NEGRE
SEQ. 20. SELVA. CABINA. (CHARLIE, KATE, JACK)
Entren dins la cabina. Encara plou. Charlie impressionat. Cadàvers. Vol trobar el transceptor i tocar el dos. Escalen amb dificultad cap a la cabina dels pilots entre cadàvers. Jack colpeja la porta. S’obre. Un cadàver surt disparat. Ensurt de Jack i Kate. A Charlie ningú li ha demanat però diu que també està bé. Jack li diu a Kate que no fa falta que entri. Kate diu que no passa res.
SEQ. 21. CABINA PILOTS (PILOT, KATE, JACK)
Hi entren tots dos: Jack i Kate. Jack explica que el transceptor és com un walkie talkie. S’acosten al pilot. Aquest de cop tus. Està viu! Jack demana aigua. Kate li dóna i Jack fa beure al pilot. El pilot pregunta si hi ha supervivents. Han passat 16 hores. Explica que a les 6 hores es va perdre el contacte. S’havien apartat del rumb més de 600 km. Si els busquen serà al lloc equivocat. Els diu on és el transceptor. L’obren. Jack pregunta per Charlie. Kate va a mirar. El pilot diu que el transceptor no funciona.
SEQ. 22. AVIÓ (KATE, CHARLIE)
Kate crida a Charlie. Veiem cadàvers. Charlie surt del lavabo. Sentim un soroll. Tot es mou.
SEQ. 24. CABINA (CHARLIE, KATE, JACK, PILOT)
El pilot i Jack també senten el brogit. Jack agafa a Kate i l’empeny cabina endins. Kate diu “està a fora”. Pànic. Una ombra. Jack mira en fora. El Pilot també intenta mirar, i Kate. Sembla el soroll d’un monstre. El pilot treu el cap en fora. Deixa el transceptor. El monstre o el que sigui agafa el pilot. Se’l menja. Rastres de de sang del pi8lot al vidre. El monstre colpeja la cabina. Jack agafa el transceptor que està a punt de caure. Fugen.
SEQ. 25. EXTERIOR CABINA. SELVA (CHARLIE, KATE, JACK)
Kate, Jack i Charlie fugen. Plou. Charlie cau. La presència sembla seguir-los. Charlie demana ajuda. S’ha quedat travat. Jack el rescata. Corren, corren.
SEQ. 26. SELVA (KATE)
Kate està sola, més endavant, refugiada sota un arbre. Crida a Jack. Té por. Ningú li contesta. Conta fins a 5 com a la història de Jack de l’inici.
FOS A NEGRE
(KATE, CHARLIE)
Charlie apareix de cop. No sap on és Jack. El va ajudar, però no sap on és. S’han separat. Kate diu que han de tornar a buscar-lo. Charlie té por. Kate diu que no vingui. Charlie la segueix però amb temor. Kate en canvi ja no en té.
SEQ. 27. SELVA CABINA PILOT (JACK, CHARLIE, KATE, PILOT)
Ja no plou. Charlie es presenta. Diu que l’ha sentit cridar a Jack. Troben una insignia entre el fang. Apareix Jack, els explica que és la insignia del pilot. No ha tornat a veure el monstre o el que sigui. A dalt de l’arbre veiem el cos ensangonat del pilot. Qui o què ha pogut fer-ho?
FI DE L’EPISODI 1 TEMPORADA 1

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Manso, sóc la Furió, em pensava que era l'única grillada que feia les escaletes de les sèries que li agradaven. Jo també vaig fer la del primer capítol de Lost. Estarem malaltes? M'encanta el teu blog.

Anònim ha dit...

Furió, aquí Manso. Podriem crear un grup de teràpia. Consistiria en fer escaletes de "Manos a la obra" o de "Mazinguer Zeta". En casos extremadament greus l'afectat hauria d'escaletar "Ana y los siete".