10 de febrer 2010

Vampirs

Vampirs. Això som els qui ens dediquem a generar ficció. L’escriptura és un treball solitari que no en té prou amb la pròpia energia i es nodreix de l’energia dels altres. La prenem sense cap mena d’escrúpol. Lladres també se’n podria dir. Lladres d’energia, de vivències, de paraules, de gestos.

El nostre territori, però, no és el terror sinó l’il·lusionisme. Aconseguim que la gent vegi el que no hi ha amb material real. Vampirs il·lusionistes. Per què els professionals de l’il·lusionisme sol·liciten al seu públic amb educació que els prestin un objecte o a ells mateixos per realitzar el número. Nosaltres no. Clavem els queixals sense preguntar i xuclem l’energia per endur-nos-la fins a l’ordinador o el bloc de notes.

Som, també, vampirs il·lusionistes desconcertats, sorpresos en comprovar com la gent que tenim a prop ens regala la seva energia perquè continuem inventant. Però sobretot perquè no defallim. Amics. Amigues. Germanes. Germans. Lectors. I no sempre els tenim a prop però gràcies al telèfon, a Internet, a les cartes (sí, encara hi ha qui escriu cartes, com per exemple els nens), hi són.

Avui, ara, una d’aquestes persones viu un moment delicat. És una amiga. Una gran amiga. I des d’aquí li vull retornar tota l’energia que ella m’ha ofert amb aquell somriure que mai ha perdut. Gràcies. Segueix lluitant.
(La nena de la foto és la petita vampira de la pel·lícula "Låt den rätte komma in" aquí estrenada amb el nom de "Déjame entrar")