19 d’abril 2011

La llista: novetats Sant Jordi 2011


Tots els camins porten a Roma i totes les dates de publicació conflueixen el 23 d'abril. Aquest Sant Jordi em coincideixen diverses novetats. Aquí us faig la llista que també podria ser la llista de la compra si no fos que una novetat és... GRATIS! Ho he organitzat com si visitessiu El Corte Manso Organixeixon. 

Secció infantil: Àlex i Ghandi a Equador. Il·lustrat per Emilio Uberuaga (Manolito Gafotas) i editat per Intermon-Oxfam. Està adreçat a nens i nenes a partir de 10 anys (adults inclosos). La trama de la col·lecció és pel·liculera i fantasiosa: un nen ric viu a un internat d'un país estranger i s'escapa en companyia d'un gos que parla. Els pares rics del nen ric tenen remordiments i lloguen a una detectiu, sempre la mateixa, perquè el persegueixi i el torni a l'internat. Mentre campa pels seus aires l'Àlex coneix una mica (repeteixo, una mica) el pa que s'hi dóna als països per on viatja mentre busca tresors, visita volcans, intenta conèixer un futbolista famós o trobar un ric Maharajà. Tot el que faci falta perquè el lector no cregui que li han tornat a endinyar el típic llibre pedagògic d'una ONG. Aquest títol és el quart. Els altres passen a Moçambic, el Brasil i l'Índia.


Jove ell jove ella: Una noia N.O.R.M.A.L s'ofereix de cangur. Una noia N.O.R.M.A.L vol fer de fotògrafa. Il·lustrats per Juliet Pomés Leiz i editat per Cruïlla. Són els dos primers títols de la col·lecció. Els propers sortiran per Nadal. Està adreçada a lectors a partir de 11 anys (adults inclosos, sí, ja ho sé, sóc pesada repetint tant les coses). Després d'un ardu estudi de camp vaig crear una col·lecció que fugís de tot el que es troba a les llibreries. No hi ha vampirs, mags, ultratomba, ni adolescents que només viuen per enamorar-se i petar-se els grans. La protagonista, la Ru, està farta de viure a un barri cutre i ple de sonats, amb una família cutre i sonada. Se li acut la idea marciana de tocar el dos als Estats Units i viure a un ranxo de cavalls. Però hi ha un petit problema, no té un duro. Com que la noia és del morro fort i té les idees clares s'arremanga i busca feina. Cada llibre gira al voltant d'un ofici. El primer cangur, el segon fotògrafa... però (ah, és clar, hi ha un però) la Ru té tendència a armar-la. Humor a raig i com diu la Ru i les seves amigues «cara cul l'última!».

Cavallers i senyores: Inundació. Un relat curt inclòs al llibre de relats 10 viatges editats per Intermon-Oxfam pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i que es podrà consultar online (PDF i ePub) a la pàgina http://www.fgc.cat . Inundació explica què passa quan algú intenta superar la claustrofòbia pujant al tren i es troba una passatgera que li ho posa difícil. Molt difícil. 




Signatures: El dia 23 em trobareu a Barcelona a la parada d'Al·lots - El Petit Príncep. Rambla  de Catalunya 43 (Consell de Cent). De 12 a 14 hores. 

Bon Sant Jordi!

4 comentaris:

Mirashka ha dit...

Que tinguis un dia ben maco!

Anna Manso ha dit...

Gràcies Mireia! Bon Sant Jordi a tu, a les gatxans i al teu home!

Aitor ha dit...

Sóc un nen de l'Escola Mª Fernández Lara de Sant Boi i desprès de vindre tu vaig anar cap a la llibreria a comprarme el llibre "Una noia N.O.R.M.A.L. s'ofereix de cangur".M'ho he comprat avui, però no sabia que estaves de 12 a 13h. signant llibres a la plaça Catalunya cantonada de Consell de Cent.
Estaràs un altre dia a un altre lloc.
Per favor, contestam, m'agradaría que em signesis el llibre.

Anna Manso ha dit...

Aitor, moltes gràcies per comprar-te el llibre. Ostres, quina llàstima que no puguessis venir! M'hauria fet il·lusió!!! Carai, Aitor, hauré d'organitzar alguna cosa, algun acte o presentació perquè puguis venir. I si no, tu et llegeixes el llibre i quan te l'acabis m'escrius un mail i a veure què hi podem fer:

anna@manso.org

Petons!