09 de novembre 2015

Club de lectura Llibre de família




Aquest és el títol del Club de lectura virtual que inicio demà i que conduiré jo mateixa. Sí, virtual, i això vol dir que s’hi pot apuntar TOTHOM que ho desitgi. Només cal fer-se seguidor del club i ja està. Tan fàcil com fer clic aquí.

Llegirem 7 llibres, un cada mes. I comencem demà dia 10 de novembre. Al llarg de la lectura anirem comentant el llibre a l’apartat de debat i tot còmodament des de casa... o des d’on us vingui de gust connectar-vos. Els llibres estaran disponibles a les biblioteques de la Generalitat. I, és clar, també us els podeu comprar. No és cap anatema comprar llibres...

El nom del club ja ho diu tot. Llibres i família. Llibres per parlar de com exercim de progenitors. De com recordem la nostra etapa de menors d’edat a càrrec (MEC). De la vida en família. Perquè els llibres adquireixen tot el seu sentit quan ens interpel·len i es connecten amb la nostra vida. En aquest cas la nostra vida familiar. Llibres per a gaudir de la lectura, per passar-nos-ho bé llegint, pensant, compartint, rient, emocionant-nos, descobrint.

Llibres que no tenen edat. No és per casualitat que he triat tres títols de LIJ. Els lectors comprovaran que quan llegeixin un llibre de Literatura infantil i juvenil el cel no caurà sobre els seus caps. I que la literatura infantil i juvenil és... literatura! Històries que es poden llegir i gaudir als vuit anys i als vuitanta.

 

Parlem molt de com fomentar la lectura entre els petits i els joves, de com esdevenir una família lectora. Doncs aquest club és una bona eina. Per demostrar empíricament als nostres MEC que llibres i tecnologia no estan renyits. Que gaudim del que llegim fins al punt que ens agrada compartir-ho. Que llegirem llibres que després els podrem recomanar. Que els “seus” llibres ens semblen igual de bons (o dolents) que els “nostres” llibres. I que hi ha gent fora de l’escola i de la família que s’interessa per la lectura. Perquè el club és una proposta de la Carme Fenoll, directora del Servei de Biblioteques de la Generalitat, i també hi col·labora la FAPAC.

He proposat començar amb La meva família i altres animals, de Gerald Durrell, perquè retrata com ningú les excentricitats d’una família nombrosa a l’illa grega de Corfú als anys trenta del segle vint. Té humor, lirisme, amor per la natura i bona literatura a raig. 



Aquí teniu el calendari:

10 de novembre – La meva família i altres animals. Gerald Durrell
 11 de desembre – Molsa. David Cirici
12 de gener – La universitat de la vida. Rob Riemen.
13 de febrer – Propios y extraños. Anne Tyler.
14 de març – Fario. Santi Baró
14 de abril – Val més educar. Gregorio Luri.
14 de maig – Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada. Sherman Alexie.

Si voleu podeu llegir una entrevista sobre el tema que m’han fet a la revista Núvol.

Ara només cal que us hi apunteu. Us hi espero!